SEYAHAT EDERKEN KESİNLİKLE KULLANMANIZ GEREKEN 14 MOBİL UYGULAMA
Sene 2017 oldu ve teknoloji sayesinde gerçekten her şey mümkün! Seyahat sırasında ihtiyacınız olan çoğu şeye (haritalar, mekanların listesi, rehber, rezervasyon) sadece birkaç mobil uygulama ile ulaşmanız çok kolay.
İş seyahate geldiğindeyse, yurtdışındayken çıkabilecek pürüzler canınızı hızlı bir şekilde sıkabilir. İnternetiniz olmadığı için gideceğiniz yeri bulmakta zorlanabilir, ya da son dakikada otel odası bulmak zorunda kalabilirsiniz. Bunları ve daha nicelerini yapmak birazdan bahsedeceğim mobil uygulamalar ile oldukça basit.
İkna olduysanız şimdi listemde neler olduğuna bakabiliriz. 🙂
Aşağıda yazacaklarımın çoğu seyahatlerimde kullandığım uygulamalar, bazılarının gerçekten hayat kurtarıcı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim! 🙂
1.Maps.Me
Ne İşe Yarar: Hepimiz yurtdışına çıktığımızda gideceğimiz bir müzeyi veya başka bir şeyi aradığımızda internet paketimizi açsak ve haritadan baksak mı diye düşünürüz. Eğerki yurtdışı için telefonumuza özel bir paket tanımlatmadıysak, ki çoğu oldukça pahalı oluyor ve birçoğumuz hiçbir paket tanımlatmıyoruz. Birkaç dakika için bile internet paketimizi açmak bize çok pahalıya patlayabiliyor.
Maps.Me ise tam aradığımız çözüm! Offline olarak kullanabileceğiniz bir harita uygulaması. Ancak bir yere seyahat etmeden önce o ülkenin veya şehrin haritasını uygulamadan indirdiğinizden emin olmalısınız! Harita üzerinde gideceğiniz yerleri, kaldığınız oteli ve diğer lokasyonları kaydetmek de uygulamanın bir diğer artısı.
Her seyahatimde kesinlikle kullandığım bir uygulama! 🙂
Fiyatı: Ücretsiz
2.Uber
Ne İşe Yarar: Güvenilir ve ucuz bir şekilde seyahat etmek için mükemmel bir uygulama. Biraz google bilgisi veriyim size, 77 ülkede 527’den fazla şehirde aktif şuan Uber. Gideceğiniz yeri haritada işaretleyip toplam fiyatın ne kadar tutacağını önceden görebileceğiniz ve kredi kartı ile ödeme yapabileceğiniz bir uygulama. Ayrıca, Uber sürücüsünün kim olduğunu görebildiğiniz ve sürücü sisteme kayıtlı olduğu için yurtdışındayken kendinizi taksi kullanımına göre çok daha fazla güvende hissedebilirsiniz.
Fiyatı: Ücretsiz
3.Airbnb
Ne İşe Yarar: Seyahat edeceğiniz yerde bir lokalın evinde kalmak istiyorsanız Airbnb tam size göre. Geçenlerde Cape Town’daydım Güney Afrikada. Alman arkadaşımla beraber airbnb’den çok güzel bir evde bir oda kiraladık, hem fiyatı çok uygundu hem ev sahibimiz inanılmaz eğlenceli bir adamdı. Birlikte gece kulüplerinden tutun da, üzüm bağlarını birlikte gezip şehrin en güzel yerlerinde sushi yedik. Tabii her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz, ama yine de lokal birinin evinde kalmak hem uygun fiyat, hem de olası maceralar açısından gayet güzel!
Fiyatı: Ücretsiz
4.Booking / Hotels
Ne İşe Yarar: Adı üstünde, otel odası kiralamaya yarayan 2 uygulama (Booking & Hotels). İkisi de benzer. Bazen birisinde diğerine göre daha yüksek fiyatlar olabiliyor. Benim tercihimse tabii ki hostelde kalmak, yeni insanlar ve yeni maceralar için.
Fiyatı: Ücretsiz
5.Hostelbookers / Hostelworld
Ne İşe Yarar: Seyahate çıktığınızda nereye gittiğiniz fark etmeksizin eğer ki bir otel odası kiralamadıysanız ve daha uygun fiyatlı bir yerlerde konaklamak istiyorsanız hosteller tam size göre. Ancak birden fazla gezginle birlikte kalacağınız ve çok konforlu olmayan yerlerden bahsediyorum. Artı yönleriyse, hem fiyatının uygun olması hem de birçok insanlar tanışma fırsatı…
Hostelbookers & Hostelworld iki ayrı uygulama olup ikisi de dünya üzerindeki neredeyse tüm hostellerin listesine sahip uygulamalar. Tek yapmanız gereken, seyahat etmeden önce gideceğiniz yeri seçip istediğiniz özelliklerde hosteller bulmanız.
Fiyatı: Ücretsiz
6.XE Currency
Ne İşe Yarar: Yahu dün Belgrad’daydım. Para birimi dinar, yanımda dolar ve euro var. Ama aynı zamanda kaç TL’ye denk geldiğini hesaplamak istiyorum bu yemeğimin. İşte, XE Currency tam bu soruya cevap veriyor! 🙂
Fiyatı: Ücretsiz
7.TripAdvisor / Lonely Planet Guides
Ne İşe Yarar: Paris’e gidiyorum yarın. Nerde yemek yiyeceğim, nerde kalacağım hiçbir fikrim yok. Tabii ki ilk yapmanız gereken gezmeksanat’a göz atmak! E bazen Burak’cım sende bütün her şeyi yazmıyorsun, çok şey var gibi yok kişisel gelişim yazıları yok bilmem neler hep onları yaz… İnsan Paris’te ne yenilir, nerede kalır onu yazar…
Her neyse, gezmeksanat’ta bulamadığınız bazı bilgileri bu uygulamalardan (TripAdvisor & Lonely Planet Guides) bulabilirsiniz! 🙂
Fiyatı: Ücretsiz
8.Alman Usulü
Ne İşe Yarar: Dünyanın en güzel uygulamalarından biri kendisi (Alman Usulü). Birkaç kişi seyahate çıktınız ve masrafları tabii ki bölüşüyorsunuz. Birisi otel parasını öder, birisi aracın kiralama bedelini, başka birisi yemeğin parasını… Sonra çöz çözebilirsen hesap listesini, her şey birbirine girer. Bu uygulama işte bu duruma çözüm buluyor. Seyahatin başında kişileri ekleyip bir seyahat listesi oluşturuyorsunuz ve sonra ödemeleri kim veya kimler ödediyse her seferinde yazıyorsunuz. Seyahatin sonunda kim kime ne kadar borçlu, kim alacaklı kim verecekli, ak koyun kara koyun ortaya çıkıyor arkadaşlar.
Süper uygulama! 🙂
Fiyatı: Ücretsiz
9.Skyscanner
Ne İşe Yarar: Seyahate çıkmadan veya seyahat sırasında ucuz uçak biletleri bulabileceğiniz uygulama (Skyscanner). Mümkün olan tüm uçak biletlerini karşılaştırarak karşınıza en uygun fiyattan en pahalıya olacak şekilde bir liste çıkarıyor.
Ucuz uçak bileti bulmak içinse kesinlikle bu yazıma göz atın! 🙂
Fiyatı: Ücretsiz
10.Google Trips
Ne İşe Yarar: Birazdan bahsedeceğim Trip IT ile benzer uygulama. Ama işin içinde google varsa benim için farklı bir yerde oluyor genelde. Google Trips otomatik olarak uçuş ve otel bilgilerinizi linkli GMAİL hesabınızdan alıp kolay kullanımlı tek bir yolculuk programına çeviriyor. Daha önce yaptığınız ziyaretlerden, kaldığınız otellerden ve diğer bilgilerden sizin isteyebileceğiniz turları, etkinlikleri ve restoranları karşınıza çıkarıyor.
Google’sa çok düşünmeye gerek yok, yükleyin geçin. 🙂
Fiyatı: Ücretsiz
11.Tinder
Ne İşe Yarar: Hepimiz biliyoruz artık ne işe yaradığını Tinderin. Seyahatlerde insanlarla tanışmak ve yeni şeyler öğrenmek için gayet güzel bir uygulama. Kullanmayanlar için tekrardan açıklamak gerekirse, orjinalinde bir buluşma uygulaması kendisi. İnsanların fotoğraflarını sisteme yüklediği ve sizin sistemden fotoğrafları beğenip beğenmemenize göre sağa sola kaydırıp eşleştiğiniz insanla konuşabildiğiniz uygulama.
Fiyatı: Ücretsiz
12.Packpoint
Ne İşe Yarar: Kadın arkadaşlarımızın da söylediği gibi çok tatlış bir uygulama (Packpoint) kendisi. Nereye gideceğimizi, hangi tarihlerde gideceğimizi ve hangi aktivitelerde bulunacağımızı uygulama içerisinde girdikten sonra hava durumuna, lokasyona ve aktivitelere göre bavulumuza neler koymamız gerektiğini söylüyor uygulama. Bunu arkadaşlarımızla da paylaşabiliyoruz, oldukça kullanışlı.
Fiyatı: Ücretsiz
13.Trip IT
Ne İşe Yarar: Açıkçası hiç kullanmadım TripIT’yi, ama araştırırken buldum ve denemeyi düşündüğüm bir uygulama. Özellikle uzun süreli seyahatlerde yardımı olabilir diye düşünüyorum. Uçak biletlerimizi & otellerimizi ayarladıktan sonra konfirmasyon e-mail’lerini uygulamaya gönderiyoruz ve bize detaylı bir liste oluşturuyor. Böylece hepsini tek tek kontrol etmek yerine düzenli bir şekilde tutabiliyoruz gibi görünüyor. Deneyen olursa veya olduysa yorumlarını bekliyorum.
Fiyatı: Ücretsiz
14.Rome2Rio
Ne İşe Yarar: Bir dünya turu veya Asya’da sırtçantanızla bir seyahat planlıyorsanız, Rome2Rio uygulaması işinize yarayabilir. Nereye seyahat edeceğinize bağlı olarak hangi ulaşım aracı ile gitmenizi, hangi bağlantıyı kullanmanızı ve size bunların ne kadara patlayacağını detaylı bir şekilde gösteriyor.
Fiyatı: Ücretsiz
15.HotelTonight
Ne İşe Yarar: HotelTonight son dakikalarda iyi fiyattan otel odası bulmanızı sağlayan bir uygulama. Özellikle bir seyahatinizi önceden planlamadığınız ve son saniye bir yerde kalmak olduğunuz durumlarda size etrafınızdaki otel odasıyla ilgili en uygun fiyatlı yeri bulacaktır.
Siz yine de gitmeden önce planlayın işlerinizi, benden söylemesi 🙂
Fiyatı: Ücretsiz
Sevgiler,
Bol mobil uygulamalı günler…